Venäläislehti Championatin toimittaja Pavel Panyshev lyttäsi Kanadassa pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat pystyyn. Tämä siksi, koska Venäjä ei ole turnauksessa mukana. Maa suljettiin pois Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n toiminnasta sen jälkeen, kun se aloitti hyökkäyssodan noin vuosi sitten kevättalvella Ukrainassa.

Vastustajat ovat kuulemma onnellisia, kun Venäjää ei kisoissa nähdä.

– Yksi vahvimmista joukkueista, maailman jääkiekon lippulaiva on poistettu turnauksesta. Nyt kysymys ei ole mistään kilpailullisista periaatteista.

Nyt vahvat joukkueet eivät kuulemma kehity, ja rapaa toimittaja antoi myös puolivälieräpareille. Ne olivat kuulemma totaalista tylsyyttä Suomen ja Ruotsin kohtaamista huomioimatta.

Se peli meni jatkoerässä Ruotsille 3-2, jatkoerään joutui myös Slovakian 4-3 voittanut Kanada. Muissa pareissa Tshekki tyrmäsi Sveitsin 9-1, USA puolestaan löylytti Saksan 11-1.

– Turnauksen arvo on puolittunut, ellei jopa enemmänkin. Venäläispelaajat kärsivät, kun he eivät saa kilpailla ikätovereidensa kanssa. Pitää vain toivoa, että tilanne muuttuu tulevaisuudessa parempaan päin. Se olisi kaikkien etu, venäläistoimittaja kirjoitti tekstissään, jossa hän ei maininnut sotaa sanallakaan.

– Vastaavatko mukana olevien Itävallan ja Latvian taso turnauksen tasoa? Ei tietenkään. Venäjän poistamisen jälkeen ylhäällä on yksi heikko joukkue enemmän, koska tyhjä paikka piti täyttää.

Kyseiset maat pelaavat keskenään karsintaotteluita putoamista vastaan. Itävallan maaliero oli alkusarjassa 2-35 ja Latvian 4-14.