Montreal Canadiensin NHL-joukkueessa pelaavan suomalaishyökkääjä Joel Armian kuluva kausi on ollut täyttä tuskaa. Maalitili näyttää 26 ottelun jälkeen nollaa, ja kaikkiaan tehoja on kertynyt vain kolme kappaletta. Plusmiinussaldo on seitsemän astetta pakkasella.

Montreal Gazette -lehden tuoreen jutun mukaan joukkueen päävalmentaja Martin St. Louis on tehnyt kaikkensa auttaakseen Armiaa saamaan maalitilin auki.

– Hän on ollut ylivoimassa, hän on pelannut ykkösketjussa Nick Suzukin ja Cole Caufieldin kanssa, mutta mikään ei ole toiminut, aviisi painotti.

Lisäksi sen mielestä Armia ole koskaan onnistunut yhdistämään kokoaan ja loistavaa taitoa NHL:ssä. Buffalo Sabresin vuoden 2011 16. varauksen paras runkosarjakausi on 2019-20, jolloin hän iski 58 ottelussa tehot 16+14=30.

Ongelmien syy voi olla pelityylissä.

– Armia on sellainen pelaaja, joka voi todella turhauttaa sekä valmentajia että faneja välinpitämättömältä näyttävällä pelityylillä.

Nyt viime yönä asiat olivat edenneet siihen pisteeseen, ettei Armia ollut edes kokoonpanossa Nashville Predatorsia vastaan käydyssä ottelussa.

– En ole sellainen kaveri, joka luovuttaa ihmisten suhteen nopeasti. En ole henkilökohtaisesti turhautunut häneen, Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis sanoi kertoen, että elämässä kaikella – myös kärsivällisyydellä – on viimeinen käyttöpäivä.

Luotsin pinna siis tavallisesti kestää, mutta nyt Armian suhteenkin oli tehtävä ratkaisuita, eli katsomokomennus.