16-vuotias suomalainen superlupaus Aron Kiviharju valittiin mukaan Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen, mutta hän ei lopulta pelannut turnauksessa otteluakaan.

Kiviharju sairasteli MM-leirityksen alussa, joka omalta osaltaan vaikutti siihen, ettei nuoren lupauksen kisapassia leimattu. Myöskin joukkueen roolitukset olivat syynä siihen, miksi Kiviharju jäi joukkueen ulkopuolelle.

Nuorten Leijonien turnauksen päätyttyä Kiviharju kommentoi Iltalehdelle kokemustaan.

– Oli erilainen kokemus tämä turnaus. Ei missään nimessä kiva kokemus istua katsomossa. Ei kukaan halua istua katsomossa. Mutta samalla tämä kokonaisuus opetti paljon, Kiviharju sanoi.

Kiviharjun lisäksi hyökkääjä Jere Lassila ja kolmosmaalivahti Niklas Kokko eivät pelanneet turnauksessa yhtään ottelua.

– Tuossa tilanteessa pitää vain yrittää pitää mieli kirkkaana ja fyysinen valmius päällä. Koko ajan tiesi, että yksi blokki ja loukkaantuminen voi tulla. Ja oma pelivuoro voi aueta. Samalla haluan sanoa, että en ikinä toivo oman joukkueen pelaajalle loukkaantumista, Kiviharju kertoo.

Turnauksen alussa tilanne oli Kiviharjulle hankala, mutta se helpottui kisojen edetessä.

– Henkisesti oli alussa vähän kovaa. Sitten mietin, että tämä on vain jääkiekkoa ja on tässä elämässä muitakin asioita. Turnauksen loppua kohti tuntui pään sisällä helpommalta.

Kiviharju sai tukea tilanteeseensa joukkueen sisältä.

– Kämppäkaveri Jani Nyman tsemppasi mua hyvin. Valmennus oli myös positiivinen, Esa Pirnes ja Pekka Rinne erityisesti. Ja meidän ”taxi squad” oli yhtenäinen, kolmikkona siellä kuljettiin.

Kiviharjua pidetään yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista. Hän on pelannut tällä kaudella TPS:ssä jo kuusi Liiga-ottelua ilman pisteitä. Lisäksi hän on pelannut U20 SM-sarjassa 13 ottelua tehoin 0+12.

– Kaiken olisin lyönyt joukkueen puolesta likoon. Olisin tuonut parhaan panokseni pöytään. En sitten tiedä, olisiko se muuttanut tulosta. Mutta olen saanut asiaan selityksen, ja olen hyväksynyt sen, Kiviharju totesi.