Buffalo Sabresin NHL-miehistössä nykyisin pelaava Henri Jokiharju muistelee Kimanttia-podcastissa NHL-uransa alkua Chicago Blackhawksin riveissä.

Ykköskierroksella Blackhawksiin kesällä 2017 varattu suomalaispuolustaja nostaa esiin joitakin mielenkiintoisia tarinoita Blackhawksin pukukopista. Joukkueen megatähti Patrick Kane tiedostaa Jokiharjun mukaan arvonsa joukkueessa.

– Tosi mukava kaveri. Haluaa tosi paljon voittaa. Turhautuu tosi helposti, jos sille ei anneta kiekkoa. Jos se oli auki, niin kyllä sen kiekon piti tulla hänelle. Kyllä sen ymmärtääkin. Mä tein monta pistettä silloin, mutta 90-prosenttisesti se oli sitä, että mä annoin kiekon Kanelle, Jokiharju muistelee.

Nykyisistä Sabres-pelikavereistaan Jokiharju odottaa varsinkin toissa vuoden ykkösvaraus Owen Powerin nousemista aivan NHL:n kärkipuolustajien joukkoon.

– Kyllä se on ihan äärettömän lahjakas. Paljon se on pitkä? Vajaat kaksi metriä. Sen kiekonkäsittelytaito ja luistelu on erittäin vakuuttavalla tasolla. Yleensä se, että sä oot tuon pituinen ja ikäinen, niiin että sä luistelet noin hyvin! Sillä on kumminkin se peliäly ja se on todella taitava. Sen kanssa on tosi kiva pelata. Uskon että ottaa samanlaisia steppejä kuin Tage Thompson, Jokiharju povaa.

Jokiharjun vierailu kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.