Suomalaissentteri Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers jyräsi viime kaudella NHL:n runkosarjan voittoon, kun se sai kasaan 82 pelistä huikeat 122 pistettä. Lukema on historiallinen, eli joukkueen isoin pinnamäärä koskaan.

Kuluvalla sesongilla Barkovin johtaman lauman meno on ollut täysin toisenlaista, kun Floridan pistepussi on kasvanut 41 pelissä vain 40 pinnalla.

Tilastot eivät mairittele, sillä joukkue on esimerkiksi itäisen konferenssin vertailussa vasta 11:ntenä. Atlantin divisioonassa Florida keikkuu viidentenä, kaksi pinnaa nelossijaa perässä – kolmospaikkaan matkaa on jo yhdeksän pistettä.

– Lyhyesti sanottuna, joukkue on vaarassa jäädä pudotuspeleistä ulos silloin, kun seurassa toivotaan seuraavaa askelta Stanley Cup -polulla, NHL:n nettisivuilla kirjoitettiin vapaasti suomennettuna.

– Meillä on jokaisessa pelissä pakkovoiton paikka, Panthers-hyökkääjä Sam Bennett tuumi.

Joukkueen on löydettävä pelaajan mukaan itseluottamusta, ja jos se johtaa hyvään kierteeseen, uskoo Bennett jatkomahdollisuuksiin.

– Keskitymme yhteen peliin. Emme voi katsoa isoa kuvaa, koska se voi olla liikaa tähän hetkeen.

– Olemme sellaisessa tilanteessa, missä meidän on lähestyttävä jokaista peliä kuin pudotuspeliottelua, päävalmentaja Paul Maurice sanoi.

Luotsin mukaan on ilmiselvää, että muutamien juttujen on muututtava. Tekstissä painotettiin sitä, että yksi seikka on alivoimapelaaminen.

Tilastollisesti se ei ole romahtanut pahasti viime kauteen nähden, sillä nyt prosentit ovat 75,00 – viime kauden saldo oli 79,5.

– Ehkä MacKenzie Weegarin menettäminen sattuu nyt, jutussa arveltiin.

Calgary Flamesiin vaihtanut pakki nautti Floridassa viime kaudella alivoima-aikaa ylivoimaisesti eniten, yli 221 minuuttia. Gustav Forsling oli tilastokakkonen ajalla 175.41.

– Toinen seikka koskee maalivahteja, jutussa kirjoitettiin.

Spencer Knight on torjunut kiekkoja 90,8 prosentin tarkkuudella, Sergei Bobrovskin prosentit ovat 89,5.

– Uskon meihin kyllä täysin, meillä on loistava joukkue. Tilastomme eivät ehkä osoita sitä, kuinka hyvin olemme pelanneet tällä kaudella, joukkueen sisäisen pistepörssin kärki Matthew Tkachuk (20+29=49) mietti.