Suomalaishyökkääjä Jouka Juhola ja tämän maanmies, pakki Aleksi Varttinen pelaavat seuraavaksi Puolassa.

Liigassa 155 ottelua tehoin 12+16=28 pelannut Juhola aloitti tämän kauden slovakialaisessa HK Popdarissa, mutta pelaajan ja seuran tiet erkanivat kauden 14. ottelun (2+0) jälkeen.

Kotimaassa viimeksi viime kaudella Ässissä pelanneen Juholan tie vie nyt puolalaiseen GKS Tychyyn, seura tiedotti nettisivuillaan. Sopimus kattaa vappuun asti.

Puolaan suuntaa myös pakki Aleksi Varttinen, joka on kuulunut tällä kaudella Pelicansin ja Sportin liigaorganisaatioihin.

GKS Katowice kertoi nettisivuillaan kauden loppuun asti kestävästä diilistä. Varttiselle kausi on ollut haastava, sillä Lahdessa vyölle ei tullut yhtään peliä terveyshuolien takia, Sportissa hän pelasi kahdeksassa matsissa pisteittä.

– Katowice pelasi viime kaudella todella hyvää kiekkoa voittaen mestaruuden. Haluan auttaa joukkuetta uusimaan tämän tempun, Varttinen viestitti.

Hän vaikutti jo viime kaudella ulkomailla, kun hän pelasi slovakialaisessa nimihirviössä, HK 32 Liptovsky Mikulaksessa.

Juholan Tychy on yhdeksän joukkueen Puolan pääsarjassa neljäntenä, Varttisen Katowice pykälän ylempänä. Kummatkin ovat jo nyt varmistaneet paikkansa kevättalven pudotuspeleistä.

Puolan pääsarja jatkuu perjantaina täydellä tohinalla. Maa on eksoottinen kiekossa, eikä se kuulu esimerkiksi miehissä ylimmälle MM-tasolle.