Sebastian Aho viimeisteli alivoimamaalin, kun Carolina Hurricanes kaatoi Dallas Starsin jatkoajan jälkeen lukemin 3-2 Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. Aho karkasi avauserässä läpiajoon alivoimalla ja iski ottelun avausmaalin ujuttamalla kiekon rystypuolelta Jake Oettingerin jalkojen välistä sisään.

Aho on nyt kerännyt kuluvalla kaudella 40 otteluun tehopisteet 18+23=41. Samalla hän rikkoi upean rajapyykin NHL-urallaan, nimittäin edellinen maali oli hänelle NHL-uran 200:s täysosuma. Hän saavutti rajan Hurricanesin ja sen edeltäjä Hartford Whalersin historian kolmanneksi nopeimpana, eli 485 pelaamassaan ottelussa. Nopeammin samaan ovat pystyneet ainoastaan Blaine Stoughton (310 ottelua) sekä Kevin Dineen (432).

Alivoimalla Aho on puolestaan nyt iskenyt NHL:ssä 16 maalia. Hän nousi seurahistorian jaetulle kärkipaikalle Eric Staalin kanssa eniten alivoimamaaleja tehneenä pelaajana.

Näet Ahon maalin alta tai täältä.

Carolina Hurricanes

@Canes
Can we talk about Fishy’s shorty for a second? 🥵

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho scored his 16th career shorthanded goal and tied Eric Staal for the most in @Canes / Whalers history.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…