Suomi on voittanut pronssia poikien EYOF-turnauksessa. Kyseessä on Euroopan nuorten olympiafestivaalit, ja kiekkopronssi ratkaistiin Italian Udinessa.

Suomi meni avauserässä 0-1-johtoon Saksaa vastaan, toisessa erässä sinivalkoiset karkasivat jo kahden maalin etumatkalle. Sitten iski Saksa, mutta tuon jälkeen Suomi maalasi vielä kahdesti voittaen himmeimmät mitalit osumin 1-4.

Suomen tehokkaimmat olivat Benjamin Pietilä (1+1), Matvei Butkovski (0+2) ja Tuukka Heiskanen (0+2).

– Ensimmäinen erä oli meiltä vähän nihkeä, oli ehkä vähän jännitystä. Toiseen erään pystyimme parantamaan pelaamistamme, saimme paineen Saksan päätyyn ja sitä kautta maalipaikkoja, päävalmentaja Marko Kauppinen kertasi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

– Meillä on sitkeä, sinnikäs ja hyvä joukkue. Yhteishenki on erittäin hyvä. Harvoin pojat pääsevät olympiamitaleista nauttimaan, tämä oli todella hieno asia ikäluokalle.