TSN:n asiantuntija Bob McKenzie julkaisi aiemmin tällä viikolla tuoreimman NHL-varausarvionsa.

Kesäkuussa järjestettävän NHL-varaustilaisuuden ykkösnimeä pidetään jo tässä vaiheessa varmana, sillä Connor Bedard on poikkeuksellisen hyvä yksilö. Kanadalaishyökkääjä on loistanut tällä hetkellä junioriliiga WHL:ssä pelaavan Regina Patsin riveissä, kun 33 ottelussa on syntynyt peräti 81 (39+42) tehopistettä.

Bedard oli pitelemätön myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, jossa Kanada juhli kultaa. Vasta 17-vuotias hyökkääjä varattiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, kun seitsemässä ottelussa syntyi 23 (9+14) tehopistettä.

TSN:n varausarviossa toisena on kanadalainen Adam Fantilli ja kolmantena ruotsalainen Leo Carlsson. Kaksikko pelaa Bedardin tapaan keskushyökkääjinä.

TSN:n listauksessa suomalaiset ovat sen sijaan kaukana kärjestä. HIFK:n Kasper Halttunen löytyy sijalta 29., Ässien Lenni Hämeenaho on sijala 42., Pelicansin Jesse Kiiskinen sijalta 49. ja seurakaveri Rasmus Kumpulainen sijalta 79.

McKenzien NHL-varausarvio (23.1.2023): 

1. Connor Bedard, KH, Kanada
2. Adam Fantilli, KH, Kanada
3. Leo Carlsson, KH, Ruotsi
4. Matvei Mitshkov, OLH, Venäjä
5. Zach Benson, VLH, Kanada
6. Will Smith, KH, Yhdysvallat
7. Brayden Yager, KH, Kanada
8. Colby Barlow, VLH, Kanada
9. Dalibor Dvorsky, KH, Slovakia
10. Ryan Leonard, OLH, Yhdysvallat
–––– 
29. Kasper Halttunen, OLH, HIFK
42. Lenni Hämeenaho, OLH, Ässät
49. Jesse Kiiskinen, OLH, Pelicans
79. Rasmus Kumpulainen, KH, Pelicans