Tshekkiläinen Mountfield kertoi nettisivuillaan, että tällä hetkellä Pelicansissa pelaava maalivahti Patrik Bartosak siirtyy Lahdesta kotimaahansa kuluvan kauden jälkeen. Sopimus Mountfieldin kanssa kattaa kuulemma ensi ja sitä seuraavan kauden.

Joukkueessa ei ole ollut selkeää ykkösvahtia toimitusjohtaja Ales Kmonicekin mukaan parin viime kauden ajan. Ensi kaudella Bartosakin kanssa kumilätkiä pysäyttelee suomalainen Henri Kiviaho.

– Päätimme, että ensi kautta haluamme rakentaa hieman eri tavalla. Kiinnostuimme Patrikista ja saimme pelaajasta tietoja. Viimeisen vuosien aikana asiat ovat olleet hyvin.

Pelicansin yksi kirkkaimmista tähdistä on ollut aiemmin urallaan otsikoissa yksityiselämän erilaisten koukeroiden takia.

– Olen vakuuttunut siitä, että meille on tulossa erinomainen maalivahti. Uskon hänen auttavan meitä kiistattomilla taidoillaan paljonkin. Ja neuvottelutkin ovat sujuneet hyvin.

Bartosak on torjunut Pelicansin maalilla 79 runkosarjan pelissä prosentein 91,5, kahdeksan pudotuspeliottelun saldo on täysin sama.

Kiviaho puolestaan on pysäytellyt kumilätkiä tällä kaudella 25 pelissä 91,6 prosentin varmuudella.

– Näiden sopimusten myötä meillä on loistava maalivahtikaksikko ensi kaudelle.

Liigassa pelataan lauantaina täysi kierros:
Kärpät-Tappara 16.00
Jukurit-KalPa 17.00
KooKoo-SaiPa 17.00
Pelicans-JYP 17.00
TPS-Lukko 17.00
Ässät-Ilves 17.00
Sport-HIFK 18.30