Venäjällä on viime aikoina harmiteltu runsaasti sitä, kun maan urheilujoukkueet on jätetty kansainvälisesten turnausten ulkopuolelle. Asia on käännetty niin, että koko kansainvälisen urheilun taso on laskenut, kun Venäjä ei ole mukana.

Jokereiden ex-omistaja ja Pietarin SKA:n päävalmentaja Roman Rotenberg toisti hiljattain näitä ajatuksia Match TV:n haastattelussa. Hän laukoi myös erikoisia kommentteja Suomesta ja suomalaisista.

– Suomalaiset ovat kääntyneet venäläisiä vastaan niin paljon kuin mahdollista. Se on heidän veressään. Mutta näemme, mitä suomalaisille jääkiekkomaajoukkueille on käynyt. Ne pärjäävät yhä huonommin, ja se johtuu siitä, että he eivät pääse haastamaan Venäjää, Rotenberg lataa.

Rotenberg viittasi nimenomaan Suomen nuorten maajoukkueisiin. Miehissä Suomi on juhlinut maailmanmestaruutta vuosina 2019 sekä 2022.