Ilves ei ole saanut kolmesta edellisestä ottelusta yhtään pinnaa, samalla maaliero on 2-8. Kahdessa pelissä se on jäänyt tyystin maaleitta.

HIFK:n saldo sen sijaan 14 pelistä on kivikova, kun joukkue on yltänyt jokaisessa vähintään yhteen pisteeseen. Viiden, kymmenen ja 15:n ottelun kuntopuntarissa HIFK on kolmen kärjessä.

Liigadata-niminen Twitter-tili kertoi äskettäin, että Ilves kirjoitti tamperelaisiin historiakirjoihperjantaina vaikeuksien keskellä kyseenalaista historiaa.

Joukkue toki onnistui HPK:ta vastaan kahdesti, mutta kun 2-1-kavennus syntyi ajassa 27.32, vetivät tupsukorvat maaleitta niin kauan, että se teki uuden ennätyksen. Edellinen seuraennätys oli 168.14.

Myös HIFK voi kirjoittaa pian seurahistoriaa – joskin oikeasti plusmerkkistä sellaista. Joukkue viilettää nyt jo 14 pelin mittaisessa pisteputkessa, ja tuo on seurahistorian toiseksi pisin. Kaikkein pisin on 16 ottelua syksyn ja alkutalven ajalta 1979.

HIFK kohtaa lauantaina Tapparan sekä ensi viikolla HPK:n ja KalPan. Ennätyksen kohtalo ratkeaa siis näissä peleissä.

#liigadata

@smliigadata
Ilveksen 182 minuuttia ja 42 sekuntia kestänyt maaliton jakso päättyi tänään, edellinen seuraennätys 168:14 vuodelta 2003 piteni melkein 15 minuutilla. #Ilves

#liigadata

#HIFK:n 14 ottelun pisteputki on sen liigahistorian toiseksi pisin. Pisin oli 16 ottelua syksyllä 1979.