Parhaillaan Ilvestä edustava Jarno Koskiranta palasi Liigaan kaudeksi 2020-21 SaiPan paitaan. Sitä ennen hän oli ehtinyt pelaamaan seitsemän kautta KHL:ssä.

Koskiranta pääsi pelaamaan Venäjällä monien tähtipelaajien kanssa. Ennen kaikkea hänelle jäivät mieleen venäläiset legendat Pavel Datsjuk ja Ilja Kovaltshuk. Koskiranta paljastikin Ilta-Sanomille, millaisista pelimiehistä ja ihmisistä on todella kysymys.

– He ovat erilaisia persoonia. Kovaltshuk on räiskyvä ja seurallinen, haluaa olla kaikissa jutuissa koko ajan kiinni. Kovaltshuk ottaa tilan haltuun, mutta Datsjuk on enemmän vetäytyvää tyyppiä, Koskiranta kertoo.

– Datsjuk on sellainen tosi jalat maassa -tapaus. Hän on harvemmin suuremmassa porukassa äänessä, mutta sitten jos ollaan kahdestaan, niin juttu luistaa. Molemmat ovat tosi mukavia miehiä, Koskiranta jatkaa.

Koskiranta pääsi myös seuraamaan vierestä, miten konkarit harjoittelivat.

– Datsjuk tykkäsi treenien väleissä pelailla omia pikkupelejään ja hioa kiekonhallintaansa. Hän kyseli porukkaa mukaan yksi vastaan yksi -pienpeleihin, sitä kautta varmaankin hänen kiekonsuojaaminen ja kiekonriistotaito on kehittynytkin.

Kovaltshuk oli puolestaan hyvin tarkka mailoistaan ja hän kulutti niitä reippaalla tahdilla. Tämä yllätti myöskin Koskirannan.

– Hän tykkäsi aina käyttää tuoretta mailaa, ihan uutta siis. Hänellä oli käytännössä joka päivä kaksi täysin uutta mailaa valmiina. Se oli aika erikoinen juttu, ja hän on pelaaja, jonka olen oman urani aikana nähnyt kuluttavan eniten mailoja. Kovaltshukin pääasiallinen ase oli tehokas laukaus, joten hänelle oli varmaankin siitä johtuen tullut sellainen tapa, että mailan pitää aina olla ihan tuore, Koskiranta tuumaa.