Leijonien urakka Ruotsin EHT-turnauksessa käynnistyi myöhään torstai-iltana 6-5-voitolla Sveitsistä. Voitto irtosi lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen.

Maalirikkaassa ottelussa tasainen avauserä päättyi lukemiin 1-1. Ensin Tommi Tikka iski A-maajoukkueuransa avausosuman, mutta Luca Hischier toi kotijoukkueen myöhemmin tasoihin.

Leijonien ottelun synkin hetki osui toisen erän alkuun, kun Sveitsi iski ensimmäiseen neljään minuuttiin peräti kolme maalia. Sveitsin osumista vastasivat Calvin Thürkauf, Dario Meyer ja Simon Knak.

Sveitsin neljännestä osumasta ehti kulumaan vain minuutti, kun Arttu Ruotsalainen herätteli osumallaan Leijonien joukkuetta. Tämäkään ei kuitenkaan auttanut, vaan Sveitsi onnistui hetkeä myöhemmin jälleen maalinteossa – tällä kertaa Michael Foran toimesta.

Loppujen lopuksi erätauolle lähdettiin 5-3-tilanteesta, kun Ahti Oksanen toi Suomen kahden maalin päähän.

Kolmanteen erään Leijonat sai puolestaan loistavan lähdön, kun Elmeri Eronen tykitti kiekon etukulmasta sisään, kun erää oli pelattu vasta alle kaksi minuuttia. Lopulta Suomi tuli väänsi pelin myös ylivoimalla tasoihin, kun Juhamatti Aaltonen syötti kiekon maalille, josta Tikka ohjasi pelivälineen sisään.

Tikan osuman jälkeen maaleja ei enää nähty varsinaisella peliajalla, joten jatkoajalle lähdettiin tilanteesta 5-5.

Vauhdikkaalla jatkoajalla parhaimmille maalipaikoille pääsi Sveitsi. Joukkueella oli peräti kolme potentiaalista maalipaikkaa, mutta Leijonien maalilla Emil Larmi venyi upeisiin pelastuksiin, joten voittajaa lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta.

Tällä kertaa rankkareilla parempi oli Suomi. Voittomaalin iski Ahti Oksanen.

Leijonien osalta turnaus jatkuu seuraavaksi lauantaina päiväpelillä Tshekkiä vastaan. Näet turnauksen otteluohjelman ja tulokset kätevästi täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
SUOMI KUKISTAA SVEITSIN!

Rankkareille asti venynyt Leijonien turnauksen avausottelu päättyy kuitenkin Ahti Oksasen osumaan ja Leijonien voittoon!