Pelicansin ja HPK:n edellisessä ottelussa nähtiin harvinainen tilanne. Pelicansin Ben Blood ja HPK:n Eetu Liukas päättivät pudottaa hanskat ja ottaa toisistaan mittaa nyrkein. Viime vuosina Liigassa ei ole juuri tappeluita nähty.

Liigan kurinpito ei tappelusta pitänyt. Kurinpito on määrrännyt kummankin nyrkkisankarin kahden ottelun pelikieltoon.

– Sääntökirjan säännön 46 mukaan tappeleminen ei kuulu kansainvälisen jääkiekon piirteisiin, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Syynä pelikielloille oli se, ettei tappelu ollut spontaani.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta käy ilmi, että ottelun kiekollinen pelitilanne on toisaalla, kun etäällä toisistaan olevat Blood ja Liukas tiputtavat mailansa ja pelihanskansa. Tämän jälkeen pelaajat riisuvat vielä kypäränsä, jonka jälkeen Blood ja Liukas aloittavat tappelun. Kurinpitodelegaatio katsoo, että kyseessä on ei-spontaani tappelu, jossa kumpikin pelaaja on yhtä lailla osaltaan tappelun aloittaja ja halukas tappelemaan.