Ruotsalainen Luleå sekä Tappara tarjosivat uskomattoman jännitysnäytelmän CHL:n loppuottelussa lauantaina.

Tappara aloitti maalinteon nopeasti, kun kotijoukkueen Juhani Tyrväinen otti jäähyn ja Kristian Tanus tälläsi ylivoimalla kiekon maaliin vain 1.42 minuutin pelin jälkeen. Tamperelaiset antoivat kotijoukkueelle kylmää kyytiä seuraavan kerran ajassa 7.06, kun Niko Ojamäki iski kiekon toistamiseeen 21-vuotiaan Matteus Wardin ohi maaliin.

Ottelun toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa Tappara näytti jo lyövän luun ruotsalaisten kurkkuun Jori Lehterän 3-0-maalilla. Kotijoukkue avasi maalitilinsä kolmannen erän 13. peliminuutilla, kun NHL:stäkin tuttu Erik Gustafsson iski kiekon ohi Christian Heljankon.

Luleå haki lopussa kavennusta jopa kuudella kolmea vastaan ja lopulta Juhani Tyrväinen toi kotijoukkueen maalin päähän vain kaksi minuuttia ennen loppua. Kotijoukkue painosti lopussa armottomasti, mutta CHL-kauden paras pelaaja Heljanko piti ilmiömäisin torjunnoin Tapparan kiinni mestaruudessa.

Tapparan mestaruus on suomalaisseuroille vasta toinen CHL:n historiassa. Aiemmin vain JYP on suomalaisseuroista päässyt juhlimaan sarjan voittoa – vuonna 2018.