NHL:ään, ja sen Colorado Avalancheen äskettäin kutsuttu ja viikonlopun St. Louis Blues -peliin aloittavaksi vahdiksi noussut Justus Annunen onnistui uransa kolmannessa pelissä huikealla tavalla.

Annunen otti kiinni 19 kiekkoa ja Colorado voitti 4-1. NHL:ssä joulukuussa 2021 kahdessa matsissa debytoinut suomalainen jakoi ottelun tauottua vaatimattomia kommentteja.

– Äijät olivat mahtavia, minulla ei ollut töitä liikaa. Peli oli melko helppo minulle. Luottaminen itseeni oli ison asia, Annunen oli sanonut Denver Gazetten Kyle Fredricksonin mukaan.

Kyle Fredrickson

@kylefredrickson
#Avs goalie Justus Annunen after making 19 saves, in his second career NHL start, to beat the Blues.

"The guys were awesome today. I didn't have too much to deal with. A pretty easy game for me."

"Just trust myself is the biggest thing."

Colorado-luotsi Jared Bednar oli kuulemma ajatellut Denver Postin mukaan, että nyt peräkkäisissä peleissä ykkösvahdin pitää päästä huilaamaan otteluista toinen. Annuselle tilaa teki viikolla isoa kuormaa kantanut Aleksandar Georgiev.

Annusen laittaminen maaliin oli lähteen mukaan oikea veto – onhan Blues aloittanut tyhjennysmyynnit. Yksi lähteneistä on tähtisentteri Ryan O’Reilly.

– Tämä oli iso peli meille. Halusimme jatkaa siitä, mihin Minnesota Wildia vastaan jäimme. Nämä olivat isot kaksi pinnaa, Artturi Lehkonen sanoi NHL:n nettisivuilla viitaten Wild-pelillä sen 3-2-voittoon.

Denver Post puolestaan kertoi, että Annunen oli tekemässä seurahistoriaa. Hän oli jo 40:s Coloradon kokoonpanoon noussut pelaaja tällä kaudella. Koskaan aiemmin näin moni ukko ei ole ollut mukana joukkueen rosterissa.

Lehkonen teki matsissa tehot 0+1, Mikko Rantasen saldo oli 1+1. Hänkin kirjoitti eräänlaista historiaa.

Colorado-tähti ylsi neljänneksi nopeimpana suomalaisena 200 maaliin NHL:ssä. Se otti aikaa 462 ottelua, taalaliigan sivuilla kerrottiin. Nopeammin rajapyykin saavuttivat aikoinaan Teemu Selänne (322), Jari Kurri (328) ja Pietarsaaressa syntynyt Ruotsin passin Tomas Sandström (456).