Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen ja hänen joukkuekaverinsa Bowen Byram jakavat mielenkiintoisen yhteisen rutiinin alkulämmöillä ennen otteluiden alkua. Kaksikon erikoinen rituaali kävi ilmi Avalanchen Instagramissa jakamasta videosta.

Rantanen ja Byram ovat laidan vierellä ja hörppivät vuoron perään ensin omasta ja sitten toistensa juomapulloista. Parivaljakko ottaa muutamat hörpyt, kunnes Byram painelee takaisin lämmittelemään.

Myöhemmin Rantanen kommentoi kyseistä rituaalia myöskin Ilta-Sanomille.

– Nämä ovat näitä jääkiekkoilijoiden taikauskohommia, joista ei ikinä puhuta mitään. Minäkään en ole ikinä Byramin kanssa siitä mitään puhunut, Rantanen naurahti IS:lle.

Rantanen ei itse muista, mistä tai milloin rituaali on saanut alkunsa.

– Jotenkin minä olen aina ollut siinä juomassa, ja hän on tullut siihen hörppimään. Jotenkin siitä on saatu sellainen hyvä yhteinen sinfonia, kun samaan aikaan otetaan aina hörppyä, Rantanen sanoi.

Monilla jääkiekkoilijoilla on mitä erikoisimpia tapoja valmistaa ja herätellä itsensä otteluihin.

– Nämä ovat juuri näitä pieniä taikauskojuttuja. Pelien alkulämmötkin ovat sellaisia, että jos joku tulisi katsomaan kolme peliä putkeen alkulämpöjä ja seuraisi yksittäisiä pelaajia, niin kyllä kaikki vetävät sellaisilla junan kiskoilla. Aina on samat kaarrokset, aina mennään samaan aikaan juomaan. Tuonne heitetään kiekkoa ja tuohon laitaan koputetaan. Se on sellaista. Se on jopa sairasta. Mutta tällaisia ukkoja meillä täällä jääkiekkopiireissä on, Rantanen toteaa.

Tämän kauden 55 otteluun Rantanen on mättänyt tehopisteet 36+30=66. Byram on pelannut vasta 17 ottelua pistein 4+7=11.

Näet videon Rantasen ja Byramin rituaalista alta tai täältä.