NHL-joukkue Arizona Coyotesin Matias Maccellin hyvä vire kantaa jääkiekon NHL:ssä edelleen. Hän iski torstaiyönä yhden maalin 3-6-tappioon päättyneessä ottelussa Calgary Flamesia vastaan kasvattaen pisteputkensa jo kolmeen.

Maccelli on iskenyt letkun aikana neljä (1+3) pistettä, viiden edellisen pelin pinnamäärä on kuusi (1+5).

Pelaajan koko kauden pistemäärä näyttää 40 pelatun ottelun jälkeen lukemia 4+25=29. Ne ovat tulokkaista neljänneksi eniten Seattle Krakenin Matty Beniersin pitäessä tilastossa kärkipaikkaa lukemin 18+22=40.

Maccelli on joutunut antamaan pörssin kärkipäässä muille tasoitusta, kun hän on pelannut 11-17 ottelua vähemmän muihin esimerkiksi viiden kärjessä oleviin verrattuna.

Tulokkaiden syöttöpörssissä Maccelli on ykkösenä, seuraavana keikkuu Minnesota Wildin Calen Addison 24 napsulla.

Pelaajan pistekeskiarvo 0,73 on AHL:n kolmanneksi paras yhdessä Beniersin kanssa. Tässä edellä ovat vain 13 matsissa ja neljässä ottelussa pelanneet Montreal Canadiensin Rafael Harvey-Pinard (0,77) ja Chicago Blackhawksin Lukas Reichel (0,75).