NHL-joukkue Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov on nähnyt taalaliigassa viime aikoina kovin repaleisen arjen. Pelaaja loukkasi taannoin käpäläänsä, kun hän blokkasi laukauksen eräässä pelissä.

Myöhemmin keskushyökkääjä kykeni palaamaan tositoimiin, mutta viime yönä hän oli taas sivussa. Florida hävisi Buffalo Sabresille maalein 1-3.

Joukkueen onni on kuitenkin se, että sen pelit jatkuvat vasta maaliskuun ensimmäisen päivän vastaisena yönä. Silloin vastaan tulee Tampa Bay Lightning.

– Olemme onnekkaita siinä, että saamme nyt muutaman välipäivän ja voimme odottaa tilanteen parantuvan. Emme kuitenkaan halua tilanteen etenevän siihen pisteeseen, että poissaolo venyisi pitkäksi. Siihen meillä ei ole varaa, Panthersin päävalmentaja Paul Maurice sanoi NHL:n nettisivuilla.

Voi olla, että Barkov pelaa jo tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tuossa Bolts-pelissä.

Floridan ja Buffalon välisessä matsissa kaukalossa oli kolme suomalaista. Eetu Luostarinen ja Henri Jokiharju saalistivat joukkueilleen syöttöpisteet, Floridan toinen suomalaisnimi, eli Anton Lundell jäi kiikareille.

Pantteripaidat keikkuvat Atlantin divisioonassa kuudentena, mutta nelossijan Buffalo on Floridan kanssa tasapisteissä (64). Samassa pinnamäärässä on myös Detroit Red Wings.