Kun Carolina Hurricanes voitti Ottawa Senatorsin jääkiekon NHL:ssä lauantaiyönä 4-0 Antti Raannan johdolla, nosti suomalaismolari itsensä omalla tavalla merkittävään historiaan.

Ottelu oli viime kaudella Canesissa debytoineelle suomalaiselle 49. kyseisessä joukkueessa – ja voitto oli jo 30:s. Merkkipaalu on omalla tavalla historiallinen.

Vain kaksi maalivahtia seuran menneisyydessä, eli Canesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa on kyennyt ottamaan 30 voittoa nopeammin.

He ovat Frederik Andersen 40 pelissä ja Martin Gerber 42 ottelussa. Nämä toteutuivat kausina 2021-22 ja 2005-06.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Antti Raanta earned his 30th win in his 49th game with Carolina since joining the club last season. Only two goalies in @Canes / Whalers history earned 30 wins faster: Frederik Andersen (40 GP in 2021-22) and Martin Gerber (42 GP in 2005-06).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Häikäisevä vire

Canes on kerännyt pisteitä itäisen konferenssin joukkueista pisteitä toiseksi eniten (86). Joukkue liitää nyt jo viiden ottelun voittoputkessa, ja edellisessä 16 pelissä se on hävinnyt vain kahdesti ja varsinaisella peliajalla kerran.

– Se 2-6-tappio NY Rangersia vastaan ei ollut tietenkään sitä, mitä halusimme. Sen jälkeen olemme pyrkineet pitämään kiinni pelisuunnitelmastamme ja se on toiminut aika hyvin, Raanta sanoi edustamansa seuran nettisivuilla.

– On ollut mukavaa olla kotona ja pelata matseja täällä.