NHL:n siirtotakajaralla Pittsburgh Penguinsiin kaupattu Mikael Granlund on istutettu pukuhuoneessa hyvällä paikalle.

NHL:n virallinen sivusto osaa kertoa, että suomalainen istuu Penguinsin kopissa kapteeni Sidney Crosbyn vierellä. Granlund ei osaa sanoa, että miten tällaiseen ratkaisuun on päädytty.

– Minulla ei ollut mitään tekemistä sen valinnan suhteen. Toivottavasti hän pitää seurastani, Granlund naureskeli NHL.comille.

Suomalaishyökkääjä on ehtinyt esiintymään tähän mennessä kahdessa Penguinsin ottelussa, joissa tehopisteitä ei ole vielä tullut. Granlundin mukaan sopeutuminen ottaa oman aikansa.

– Joukkueen pelityyliin pääsee melko nopeasti kiinni, mutta joitakin asioita on vielä mietittävä. Ne eivät tule vielä selkärangasta. Pystyn parempaan, mutta tunnen oloni jo hyväksi.

Penguinsissa Granlundia aiotaan peluuttaa monella eri pelipaikalla. Suomalaishyökkääjä aloitti laidalla, mutta päävalmentaja Mike Sullivan haluaa nähdä miehen myös sentterinä.

– Käymme prosessia läpi, ja yritämme nähdä, olemmeko parempi joukkue, kun hän pelaa keskellä. Emme tiedä vielä, mutta tällainen kuuluu prosessiin, Sullivan kommentoi.