Tampereen Ilves tiedottaa käyttäneensä hyökkääjä Jakub Kosin, 19, sopimukseen kirjatun jatko-option kaudesta 2023-24.

Ilveksen organisaatiossa kaudesta 2019-20 lähtien pelannutta tshekkihyökkääjää ei harmittavasti nähdä enää tällä kaudella kaukaloissa. Ilves tiedotti samalla, että Kos kärsi kauden päättävän loukkaantumisen KOOVEEN ja Hermeksen välisessä Mestis-ottelussa.

Hyökkääjänuorukaisen uskotaan olevan kunnossa Ilveksen kesätreenien käynnistyessä.

– Jakub on lahjakas nuori pelaaja, joka on osoittanut jo pystyvänsä pelaamaan Liigassa hyvällä tasolla. Pelaajana Jakubin parhaat vuodet ovat edessä päin, ja odotamme hänen jatkavan kehitystään Ilveksen organisaatiossa. Olemme erittäin iloisia, että hän jatkaa seurassamme ja pyrimme antamaan Jakubille kaiken mahdollisen tuen ja avun hänen kuntouttaessaan itseään joukkueemme terveystiimin avustamana, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi tiedotteessa.

Kos on pelannut tällä kaudella Ilveksen riveissä kolme ottelua ilman tehopisteitä.

Florida Panthersiin kesällä 2021 6. kierroksella varattu (184.) hyökkääjä on pelannut tällä kaudella Mestiksessä KOOVEEN riveissä 24 ottelua tehoin 4+15=19 ja Ilveksen U20-joukkueen mukana kahdeksan ottelua tehoin 2+9=11.