San Jose Sharksin Kaapo Kähkösellä on edessään huipputärkeä loppukausi, vaikka miehen seuran saumat pudotuspeleihin ovatkin karisseet jo aikaa sitten.

Sharksin GM Mike Grierin mukaan 26-vuotiaalla maalivahdilla on nyt tärkeä näytönpaikka pelata itselleen jopa ykkösvahdin rooli tulevalle kaudelle.

– Maalivahtipeli on osa-alue, jota jokainen joukkue haluaa parantaa. Sarjassa on vain kourallinen joukkueita, jotka voivat olla täysin tyytyväisiä maalivahteihinsa. Yritämme löytää syvyyttä tälle osa-alueelle. Kaikki etsivät ykkösmaalivahtia, joko varaustilaisuuden, vapaiden markkinoiden tai treidien kautta, emmekä tee tässä poikkeusta. Katsotaan, miten Kaapo ja Reims suoriutuvat. Ehkä toinen heistä osoittaa meille olevansa ykkösvahdin paikan arvoinen, Grier arvioi San Jose Hockey Now -sivustolle.

Grier muistuttaa 2,75 miljoonaa dollaria tästä ja ensi kaudesta tienaavan Kähkösen olevan nyt tärkeässä tilanteessa koko NHL-uransa kannalta.

– Maalivahtivalmentajat ovat pyytäneet häntä muuttamaan joitakin asioita (pelissään). Niiden käytäntöönpano vie aikaa, mutta viimeinen kuukausi on ollut varsin hyvä. Loput 20 peliä tulevat olemaan tärkeitä hänelle ja muille pelaajille, jotka yrittävät ansaita paikkansa, Grier muistuttaa loppukauden panoksista.

Kähkönen on torjunut kuluvalla kaudella 29 ottelussa. Suomalaisen tilastot heikon joukkueen takana ovat varsin vaisuja: 3,81 ja 87,9%.