Liigan runkosarja sai lauantaina dramaattisen päätöksen. Pudotuspelit alkavat jo maanantaina, ja ennen sitä on hyvä aika vetää runkosarjaa yhteen.

Tässä artikkelissa kasasimme tähdistökentän Liigan runkosarjan isoimmista onnistujista.

Maalivahti: Marek Langhamer, Ilves

Marek Langhamerin tilastot olivat koko Liigan parhaat. Hän oli ykkönen torjuntaprosentissa (92,38), päästettyjen maalien keskiarvossa (1,83) sekä nollapeleissä (8) mitattuna. Tshekkivahti ei juurikaan päästänyt pehmoisia maaleja. Sen sijaan huikeita game savereita häneltä nähtiin lähes jokaisessa ottelussa.

Puolustaja: Les Lancaster, Ilves

Viime vuoden pehmeiden pudotuspelien jälkeen Les Lancaster pelasi omalle tasolleen. Hän voitti puolustajien pistepörssin tykittämällä 60 ottelussa hurjat tehot 13+34=47. Koko Liigan pistepörssissä hän sijoittui kuudenneksi.

Puolustaja: Thomas Gregoire, Lukko

Thomas Gregoire jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi. Kanadalaispuolustaja oli joukkueensa paras pistemies ja koko Liigan toiseksi tehokkain puolustaja. 57 ottelussa hän keräsi tehot 13+31=44. Ainoa iso miinus kaudesta tulee runkosarjan loppuhetkien rajusta taklauksesta, josta saattaa tulla pitkä pelikieltoa ja ongelmia Lukolle pudotuspeleihin.

Vasen laitahyökkääjä: Reid Gardiner, JYP

Reid Gardinerin laukaus oli erinomaisessa vireessä läpi kauden. Vaikka JYPin peli ei usein kulkenutkaan, pelasi Gardiner vahvan kauden ja voitti 27 osumallaan koko Liigan maalipörssin. Tehopisteitä yhteensä kanadalaishyökkääjä keräsi 37 kappaletta.

Keskushyökkääjä: Jori Lehterä, Tappara

Ennen kauden alkua Jori Lehterää pidettiin ennakkosuosikkina Liigan pistepörssin voittoon, eikä hän kauas jäänyt. 57 ottelussa samettikätinen sentteri keräsi tehot 11+46=57. Lehterä oli myös Liigan ylivoimaisesti paras aloittaja. Hän kaapi aloitusvoittoja 60,5 prosentin varmuudella.

Oikea laitahyökkääjä: Michael Joly, HPK

Michael Joly oli Liigan runkosarjan viihdyttävin ja paras pelaaja. Vaikka joukkuekavereilta ei paljoa apua tullut, Joly voitti koko sarjan pistepörssin. Hän iski 60 ottelussa huimat tehot 25+39=64. Vastaavanlaista ulkomaalaisvahvistusta ei Liigassa välttämättä nähdä aivan hetkeen.