Carolina Hurricanes vahvisti siirtotakarajalla hyökkäystään hankkimalla Jesse Puljujärven Edmonton Oilersista. Suomalaista kaavailtiin työmyyräksi alempiin ketjuihin, mutta nyt Puljujärvi voi saada joukkueesta isommankin roolin.

Carolinan tähtihyökkääjä Andrei Svetshnikovin kausi saattaa olla ohi polvivamman vuoksi. Carolina vielä hakee toista mielipidettä, ennen kuin venäläisen kausi on varmasti julistettu päättyneeksi.

Jo edellisessä ottelussa Puljujärvi pääsi pelaamaan Svetshnikovin paikalla ykkösketjussa Sebastian Ahon kanssa. Suomalaisten kemiat toimivat erinomaisesti. He loivat runsaasti maalipaikkoja, vaikka verkko ei pöllynnytkään.

Puljujärven paikka ykkösketjussa saattaa jäädä nyt pidempiaikaiseksikin, jos Svetshnikov ei pysty enää pelaamaan. Carolina todennäköisesti haluaa hyödyntää Ahon ja Puljujärven kemiat, eikä turhaan hajottaa hyvin toimivaa kakkosvitjaa.

Aholla ja Puljujärvellä on runsaasti yhteistä historiaa. He muodostivat Patrik Laineen kanssa todella vaarallisen ketjun vuoden 2016 nuorten MM-kisoissa.