Liigan pudotuspelikarsinnat ovat olleet tähän mennessä todella jännittävät. Kahden pelatun ottelun jälkeen kumpikin ottelusarja on tasan. Torstaina selviää, kumpi menee jatkoon Kärpät vai Kookoo ja Ässät vai TPS.

Jos KooKoo menee jatkoon, lähtee joukkue varsin epäreilusta aselmasta puolivälierään. Tappara sai levätä runkosarjan viimeisen kierroksen sekä pudotuspelikarsintojen ajan. KooKoo puolestaan pelaisi puolivälierissä seitsemännen ottelunsa kymmenen vuorokauden sisään.

Helppoa ei ole Ässillä tai Kärpilläkään. Niillä pelejä kymmenen päivän sisällä olisi kuusi. TPS:n kuormitus on ollut joukkueista pienin viidellä pelillä.

Tilanne ei ole ensimmäinen laatuaan. Liigan otteluruuhka on herättänyt paljon keskustelua pitkin kautta. Etenkin joukkueet, jotka pelasivat myös CHL:ssä, olivat paikoitellen todella kovan kuormituksen alla.