Mikko Rantanen takoo maaleja hurjaan tahtiin NHL:ssä. Hänestä saattaa tulla ensimmäinen suomalainen 25 vuoteen, joka rikkoo 50 maalin rajapyykin. Nyt Rantasella on 69 ottelun jälkeen kasassa 47 häkkiä.

Colorado Avalanchen historiassakaan ei ole nähty vastaavaa. Rantanen on tehnyt enemmän maaleja alle 70 ottelussa kuin kukaan seuran historiassa.

Jos otetaan tarkasteluun myös Coloradon edeltäjän Quebec Nordiquesin historia, Rantasen edellä on vain yksi nimi. Michel Goulet paukutti kahdesti 51 maalia alle 70 ottelussa.

Edes legendaarinen Joe Sakic ei ole pystynyt vastaavaan. Hän iski parhaimmillaan alle 70 ottelussa 44 maalia kaudella 1992-93.

StatsCentre

@StatsCentre
Firing home a goal in his team's 5-0 blanking of the Blackhawks on Monday night, Mikko Rantanen now owns 47 before the @Avalanche have even reached the 70 game mark in their 2022-23. On pace for 56 (which would be 1 off tying a franchise record), he sits 3rd on this QUE/COL list