Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola on siirtymässä ensi kaudeksi valmentamaan ulkomaille. ElmoTV:n saamien tietojen mukaan Tapola on neuvotellut päävalmentajan pestistä Saksan DEL-liigassa pelaavan suurseura Adler Mannheimin kanssa.

Mannheim on voittanut mestaruuden Saksan pääsarjassa kahdeksan kertaa, joista edellinen voitto tuli vuonna 2019. Tämän kauden runkosarjassa joukkue sijoittui kolmanneksi ja se pelaa parhaillaan puolivälieriä Kölner Haiea vastaan.

48-vuotias Tapola toimii kaikkiaan kuudetta kauttaan Tapparan päävalmentajana. Hän on voittanut joukkueen pääkäskyttäjänä kolme Suomen mestaruutta ja yhden hopean sekä CHL:n mestaruuden ja hopean. Kahden kauden ajan Tapola on toiminut myös Tapparan urheilujohtajan roolissa.

Valmennusuransa Tapola aloitti HPK:n junioreista ja hän toimi yhden kauden ajan myös HPK:n Liiga-joukkueen apuvalmentajana. Tapola on nähty myös Leijonien apuvalmentajan roolissa kaudella 2017-18.

Tapola on valmentanut urallaan toistaiseksi yhden kauden ulkomailla. Tuo tapahtui kaudella 2018-19, jolloin hän luotsasi KHL-seura Kunlun Red Staria.