TPS:n kausi päättyi valtavaan pettymykseen. Turkulaiset hävisivät pudotuspelikarsintasarjan Ässiä vastaan 1-2.

Julkisuudessa on puhuttu, että päävalmentaja Jussi Ahokkaan ja urheilutoimen johtaja Rauli Uraman välillä on käyty valtataistelua. Ahokkaalla ei esimerkiksi ole ollut sananvaltaa fysiikkavalmennukseen.

Konflikti on ulottunut valmennustiimiin asti, kertoo Ilta-Sanomien toimittaja Sasha Huttunen.

Ari Moisanen on erittäin kovassa arvossa maalivahtivalmentajana. Mutta kauden aikana hän käveli yli päävalmentajan ja tiesi kaikesta kaiken. Otti aivan liian suurta roolia mm. penkkivalmennuksessa, Huttunen kirjoittaa Twitterissä.

– Yhden TPS-valmentajan sanoin: ”Kaksi valmennusfilosofiaa riitelee.” TPS:n valmennustiimi ei vedä samaa köyttä. Siellä on Ahokas ja siellä on Moisanen vetämässä Uraman linjaa.

Pelaajien on myös kerrottu haluavan ulos TPS:stä. Muun muassa superlupaus Aron Kiviharju vaihtoi jo HIFK-paitaan.

– TPS on käynyt viime päivinä palavereita pelaajiensa kanssa. Moni pelaaja on sanonut: Ovat valmiita jatkamaan, jos jään ulkopuolinen harjoittelu muuttuu. TPS:ssä oli tällä kaudella ennätysmäärä nivusvammoja.

– TPS on tällä hetkellä todella huonossa maineessa pelaajien keskuudessa, koska Urama ja koska fysiikkaharjoittelu. TPS oli mm. tarjonnut Jolylle sopimusta. Joly oli kysynyt eräältä Tepsin ulkkarilta mielipidettä. Ulkkari sanoi, että ei kannata tulla missään nimessä.