Carolina Hurricanesin Jesse Puljujärven tuskallisen pitkä pisteetön putki päättyi viimein maanantain vastaisen yön NHL-kierroksella New York Islandersia vastaan, kun suomalainen merkkautti 10 pisteettömän ottelun jälkeen ensimmäisen tehomerkintänsä uuden joukkueensa pelipaidassa.

Kakkosketjun laitaan nostettu ”Pulju” tarjoili syötön ketjun keskushyökkääjänä operoineelle Jesperi Kotkaniemelle, joka sivalsi kiekon ohi Ilja Sorokonin ja vei Hurricanesin 1-0-johtoon ottelun puolivälissä. Kotiyleisö antoi pitkään tehojensa kanssa tuskailleelle Puljujärvelle komeat suosionosoitukset kuuluttajan lausuttua miehen nimen maalin syöttäjänä. Hurricanes voitti pelin lopulta maalein 2-1.

13.39 minuuttia ottelussa pelannut Puljujärvi laukoi kahdesti maalia kohti. Taklauksia kertyi tilastoihin kolme kappaletta. Puljun kokonaissaldo tältä kaudelta on nyt 69 ottelua tehoin 5+10=15.

Carolina Hurricanes

@Canes
The Finnish connection strikes again

Olli Määttä tehtaili kauden kuudennen maalinsa, kun Detroit Red Wings haki 2-5-vierasvoiton Toronto Maple Leafsistä.

Suomalaispuolustaja karkasi läpiajoon jo ottelun toisella minuutilla ja täräytti kiekon ohi Matt Murrayn. Määttä on nyt kerännyt kauden 72 ottelussaan tehot 6+15=21.

Detroit Red Wings

@DetroitRedWings
Whaatta start! #LGRW