Jokereista ja Tanskan maajoukkueesta tuttu hyökkääjä Peter Regin, 36, lopettaa 21 vuotta kestäneen ammattilaisuransa. Maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni kertoo päätöksestään tanskalaisella TV 2 Sport -kanavalla.

Kuluneella kaudella Saksan DEL-liigassa Eisbären Berliniä edustaneen Reginin päätökseen vaikutti uralla tulleet pahat loukkaantumiset.

– Se on siinä. Olin ajatellut jo pitkään, että tämä on viimeinen kauteni ja tein nyt ratkaisuni. Olen sujut päätökseni kanssa, eikä minulla olisi ollut enempää annettavaa, Regin sanoi TV 2 Sportille Tanskan maajoukkueen tiedotteen mukaan.

– Kroppani sanoi itsensä irti. Minua on särkenyt jo pitkään joka päivä. Loukkaannuin paljon viime vuosina, enkä olisi pystynyt saapumaan maa- tai seurajoukkueen mukaan siinä kunnossa, että olisin voinut tarjota jotain, neljä olkapääleikkausta urallaan kokenut Regin kertoo.

Regin tuli tunnetuksi Suomessa Jokereiden väreistä. Keskushyökkääjä kiekkoili helsinkiläisseurassa kuusi kautta ja toimi neljä niistä kapteenina.

Regin pelasi uransa alkuvuosina NHL:ssä Ottawa Senatorsin, Chicago Blackhawksin ja New York Islandersin riveissä. Senatorsin kesän 2004 3. kierroksen varaus summasi 243 NHL-ottelussa tehopisteet 23+44=67.