Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen urakka MM-kisoissa käynnistyi keskiviikkona murskaavalla 14-1-voitolla Ranskalla.

Naisleijonien ja Ranskan välinen valtava tasoero oli selvää heti ottelun ensiminuuteista lähtien.

Avauserässä Suomi meni omia menojaan onnistumalla maalinteossa peräti kuusi kertaa. Naisleijonien maaleista vastasivat Petra Nieminen, Jenniina Nylund, Emilia Vesa kahdesti, Noora Tulus sekä Julia Liikala.

Toisessa erässä maaleja nähtiin vähemmän, kun erän alkuun Ranska iski kavennusosuman, jonka jälkeen Suomi osui kolmesti. Maaleista vastasivat Nylund, Rosa Lindstedt ja Nelli Laitinen.

Naisleijonat ei antanut Ranskalle armoa myöskään päätöserässä, jossa syntyi vielä peräti viisi maalia, kun Viivi Vainikka onnistui kahdesti maalinteossa ja Nieminen, Nylund sekä Ronja Savolainen kertaalleen.

Ottelun tehokkaimpia pelaajia olivat Nieminen ja Vainikka, jotka keräsivät molemmat neljä (2+2) tehopistettä.

Voiton myötä Suomi siirtyi B-lohkon kärkeen, kun avausottelun jälkeen kasassa on kolme pistettä. Naisleijonat pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun vastustajaksi asettuu Saksa. Näet MM-kisojen lohkot, otteluohjelman ja tulokset täältä.