Suomalaispäävalmentaja Pekka Virta jättää valmennuspestinsä Ruotsin kolmostasolla HockeyEttanissa pelaavan Nybro Vikings IF:n riveissä kesken kauden. Hän eroaa tehtävästään henkilökohtaisten syiden vuoksi, seura tiedottaa verkkosivuillaan.

53-vuotias Virta aloitti kuluvan kauden SaiPan päävalmentajana Liigassa, mutta sai potkut lokakuussa. Hän siirtyi marraskuussa Nybron päävalmentajan paikalle. Nybron kautta on jäljellä vielä nousukarsintojen verran, joissa se taistelee paikasta sarjatasoa korkeammalla, Allsvenskanissa.

Nybro kamppailee Allsvenskan-paikasta viiden muun joukkueen kanssa. Niistä yhdelle on tarjolla paikka Allsvenskanista. Nybro on pelannut neljä ottelua ja jäljellä sillä on kuusi peliä. Virran johdolla Nybro on parhaillaan kolmen pisteen päässä nousuun oikeuttavasta kärkipaikasta. Virran paikan joukkueen päävalmentajana ottaa loppukauden ajaksi apuvalmentajana toiminut Pontus Nyberg.

– Pekka Virta on tehnyt ammattimaisesti töitä Nybro Vikingsissä ja on aina tavoitellut voittoa. Hän on onnistunut siinä hyvällä tavalla. Kiitämme Pekkaa hänen työstään seurassa, sanoo Nybro Vikingsin puheenjohtaja Kerny Johansson seuran tiedotteessa.

– Olen viihtynyt Nybrossa erittäin hyvin ja uskon, että joukkue voi mennä Allsvenskaniin asti. Valitettavasti joudun jättämään seuran henkilökohtaisista syistä, Virta sanoo.

Nybro Vikings IF

@NybroVikings
Pekka Virta lämnar Nybro Vikings omedelbart av personliga skäl. Föreningen tackar honom för hans insatser.

Läs mer på Nybrovikings.com