Tshekkipuolustaja Jakub Galvas on palaamassa Euroopan kaukaloihin ensi kaudeksi. Ruotsalaislehti Expressenin tietojen mukaan SHL-seura Malmö Redhawks on hankkinut Galvasin ensi kauden joukkueeseensa.

23-vuotias Galvas pelaa parhaillaan toista kauttaan Pohjois-Amerikassa Chicago Blackhawksin organisaatiossa. Hän on pääasiassa saanut vastuuta AHL:ssä Rockford IceHogsissa, jossa hän on tämän kauden 60 otteluun merkkauttanut tehot 3+25=28. Viime kaudella hän pääsi pelaamaan myös kuusi NHL-ottelua pisteittä. Galvas on Blackhawksin 5. kierroksen varaus (#150) kesältä 2017.

Galvas pelasi kaksi kautta Suomessa ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistään. Hän edusti kaudet 2019-2021 Jukureita ja pelasi kaikkiaan 90 Liiga-ottelua pistein 4+22=26.

Ennen Liiga-vuosiaan Galvas oli pelannut koko uransa kotimaassaan. Puolustaja on nähty myöskin Tshekin maajoukkueessa alle 18- ja 20-vuotiaiden MM-kisoissa sekä miesten maajoukkueessa EHT-turnauksissa.