Kuopion KalPa on pestannut Petri Karjalaisen, 42, seuran uudeksi päävalmentajaksi. Oululaislähtöisen valmentajan sopimus on 2+1-vuotinen.

KalPan U20-joukkuetta edelliset kaksi kautta valmentanut Karjalainen korvaa Tommi Miettisen, joka toimi kuopiolaisseuran päävalmentajana neljän kauden ajan.

– Tämä on minulle erittäin hieno haaste. Olen totta kai kiitollinen ja ylpeä tästä mahdollisuudesta ja otan haasteen innolla ja nöyränä, mutta en missään nimessä nöyristellen vastaan. Minulla on pirunmoinen halu voittaa, Karjalainen sanoi KalPan tiedotteessa.

Karjalaisella on takana jo lähes 20-vuotinen valmentajanura. Hän on toiminut apuvalmentajan tehtävissä Sveitsin Liigassa Davosissa, sekä KHL:ssa Metallurg Magnitogorskissa ja Sibir Novosibirskissa. Liigassa Karjalainen on toiminut Kärppien ja Sportin apuvalmentajana.

Karjalainen on nähty valmennusurallaan myös Pikkuleijonien päävalmentajana kaudella 2020-21 sekä Nuorten Leijonien apuvalmentajana kausilla 2012-15.

Karjalaisen lisäksi uutena miehenä KalPan valmennustiimiin hyppää entinen huippukiekkoilija Jukka Hentunen. ”Joroisten Härkä” on ollut KalPan U20-joukkueen valmennusryhmässä kaudesta 2015-16 alkaen.