Ruotsin SHL-seura Örebro HK tiedotti perjantaina pelaajista, jotka eivät jatka joukkueessa enää ensi kaudella. Joukossa oli myöskin kaksi suomalaispelaajaa, jotka vapautuivat pelaajamarkkinoille ja jatkavat uraansa jossain muualla. He ovat puolustaja Kristian Näkyvä sekä hyökkääjä Jani Lajunen (artikkelikuvassa).

32-vuotias Näkyvä on pelannut kaikkiaan kahdeksan kautta SHL:ssä ja niistä viisi edellistä Örebron riveissä. Menneen kauden 52 runkosarjaotteluun hän viimeisteli tehopisteet 7+29=36 ja 13 pudotuspeliin syntyivät pisteet 1+5. Urallaan Näkyvä on pelannut myös yhden kauden AHL:ssä, Liigassa hänet on nähty JYPin ja Bluesin paidassa ja lisäksi hän on pelannut Leijonissa EHT-otteluita. Näkyvä on Suomen mestari JYPistä ja CHL-mestari Luulajasta.

32-vuotias Lajunen pelasi kaksi edellistä kautta Örebrossa toimien myös joukkueen varakapteenina ja Ruotsissa hän on kiekkoillut kaikkiaan neljä kautta. Menneen kauden 48 runkosarjaotteluun hän iski pisteet 5+16=21 ja 13 pudotuspeliin hän merkkautti tehot 0+3. Urallaan Lajunen on pelannut myös Sveitsissä, AHL:ssä, Liigassa Tapparan ja Bluesin riveissä sekä Leijonissa kolmet MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Lajunen on voittanut maailmanmestaruuden ja MM-hopeaa, kaksi Suomen mestaruutta Tapparassa ja yhden Ruotsin mestaruuden Växjö Lakers HC:ssa.

Örebro Hockey

@orebrohockey
Tio spelare lämnar Örebro Hockey!

🗞️ bit.ly/43xUZUb