Teemu Pulkkinen oli ainoa suomalaiskiekkoilija, joka jäi vielä pelaamaan KHL:ään, kun Venäjä aloitti brutaalin hyökkäyssodan Ukrainassa. Hänen kautensa Traktor Tsheljabinskissa päätyi runkosarjaan.

Pulkkisen ratkaisua on ihmetelty Suomessa, mutta Venäjällä häntä pidetään kovassa arvossa. Tästä kertovat myös joukkuekaveri Nikita Tertishnin erikoiset ja ylistävät kommentit Championatin haastattelussa.

– Pulkkinen on jo nyt kuin venäläinen kaveri. Me olemme kaikki jääkiekkoilijoita, eikä meillä katsota kansalaisuuksia. Hän on ennen kaikkea joukkuepelaaja. Hän pelaa Tsheljabinskissa, eikä maajoukkueessa, hän on ymmärtänyt tämän, Tertishni kommentoi.

– ”Pulkki” on hyvä tyyppi ja hän on pukukopissamme täysin venäläistynyt. Minulla on vain positiivista sanottavaa hänestä, ja hän itse sanoo viihtyvänsä täällä. Tietenkin hänellä on ikävä sukulaisiaan, jolla on vaikea tulla tänne, mutta hän on löytänyt yhteisen kielen muiden ulkomaalaispelaajien kanssa, ja meillä on paljon kavereita, jotka puhuvat englantia.

Tertishnin mukaan Pulkkinen on sopeutunut hyvin Venäjälle.

– Tämä ei ollut hänen ensimmäinen kautensa KHL:ssä. Hän ymmärtää, missä hän pelaa ja tämä on hänen päätöksensä. Hän on myös omaksunut joitain tapojamme ja ymmärtää, miten käyttäydymme elämässä kaukalon ulkopuolella, Tertishni sanoo.

– Hän ymmärtää sanoja venäjäksi ja mistä puhutaan. Hän tietää tarpeeksi, jotta voi jopa selittää sen muille tänne tulleille. Olen huomannut, että hän ymmärtää meitä hyvin.