Kauden 2022-23 NHL:n pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä. 

Tänäkin keväänä kaikki NHL:n pudotuspeliottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplayssa ja V sportin kanavilla. Studiolähetykset asiantuntija-analyyseineen ovat luvassa aina prime time -otteluiden yhteydessä viikonloppuisin. Ensimmäinen studio nähdään jo tulevana sunnuntaina 23. huhtikuuta kello 19.30 alkaen.

Pudotuspeleissä pääasiantuntijana toimii Ville Nieminen. Muita asiantuntijoita muun muassa Ossi VäänänenJussi JokinenRiku HeleniusSami Hoffrén ja Kimmo Timonen. Studioisännän roolia hoitaa Tuomas Meling. Suomenkielisistä selostuksista vastaa pääosin Antti Mäkinen. Muina selostajina pudotuspeleissä kuullaan Tero KainulaistaVelja Engströmiä ja Nuutti Vihtilää

– Odotukset ovat kovat pudotuspelien suhteen. NHL-kauden aikana nähdään koko ajan miten peli kehittyy kauden edetessä taktisemmaksi ja peli paranee kierros kierrokselta,Nieminen linjaa kuluvaa kautta Viaplayn tiedotteessa.

Ennakkosuosikkeina finaaleihin povataan muun muassa Boston Bruinsia sekä viime kauden mestaria Colorado Avalanchea.

– NY Rangers saattaa olla itäisen konferenssi musta hevonen. Lännessä Coloradolla on ollut kova lopputyöntö Tampaa vastaan. Uskon että Colorado on jatkossa. Edmonton on puolestaan musta hevonen läntisestä konferenssista. Mutta kuka pelaa ketä vastaan – se jää nähtäväksi, Nieminen jatkaa. Katso Ville Niemisen kommentit kokonaisuudessaan.

Antti Mäkinen uskoo puolestaan, että finaaleissa nähdään tänä keväänä hieman yllättävämpi kaksikko.

– Pudotuspelien taivas on jälleen täällä! 16 joukkuetta ja ainoa tavoite on voittaa Stanley Cup. Jännitys ja kilpailuasetelma on huipussaan seuraavat kaksi kuukautta. Jääkiekkomiehenä en tiedä mitään parempaa kuin NHL:n pudotuspelit. Oma veikkaukseni finaalipariksi ovat Edmonton Oilers ja Toronto Maple Leafs, Mäkinen povaa.

Lähde: Viaplay Group