Vaasan Sport on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen ruotsalaispuolustaja Carl-Johan Lerbyn kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja se sisältää seuran sekä pelaajan yhden vuoden option.

25-vuotias Lerby pelasi menneellä kaudella kotimaansa pääsarjassa SHL:ssä edustaen Malmö Redhawksia. Hän pelasi 35 runkosarjaottelua tehopistein 2+11=13 sekä kolme karsintapeliä pisteittä. SHL-urallaan Lerby on pelannut yhteensä 249 runkosarjaottelua (19+50=69) sekä 21 pudotuspeliä (1+3).

​​​​​​​- Ruotsin maajoukkueenkin kokenut puolustaja Carl-Johan Lerby tulee olemaan meille tärkeä pala puolustusta. CJ on selkeä johtohahmo, joka pelaa sekä hyvin kiekon kanssa, että on vahva luistelija. Olemme otettuja hänen aidosta halustaan tulla Vaasaan pelaamaan, asumaan ja kehittymään. Hänellä on oikeanlaista johtamisen taitoa, joka pohjautuu omalla esimerkillä johtamiseen. Hän on ’liideri’ ja varmistaja samassa persoonassa, kommentoi Vaasan Sportin Filip Riska seuran tiedotteessa.

Lerby on pelannut koko uransa ajan Ruotsissa lukuun ottamatta kautta 2020-21, jolloin hän kiekkoili AHL:ssä. Hän kirjautti tuolloin Stockton Heatin paidassa 22 otteluun tehot 0+7. Lerby on edustanut Ruotsin maajoukkuetta kolmessa harjoitusottelussa.