Pikkuleijonat jatkaa voittojen tiellä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Suomi kukisti perjantain ottelussa Latvian lukemin 5-2.

Suomi avasi maalihanat avauserässä Rasmus Kumpulaisen toimesta. Tuomas Uronen kirjautti syöttöpisteen osumaan.

Toisessa erässä Pikkuleijonat tykitti kiekon kolmesti verkon perukoille. Ensin Topias Hynninen osui ylivoimalla Jesse Nurmen ja Emil Järventien syötöstä. Kasper Halttunen vastasi seuraavasta osumasta, syöttöpisteet merkattiin Konsta Heleniukselle ja Arttu Alasiurualle. Vain minuutti myöhemmin Uronen teki jo seuraavan maalin Niilopekka Muhosen ja Järventien syötöistä.

Päätöserässä maalinteon aloitti Latvia. Valters Niedrajs kavensi ottelun 1-4:ään, mutta seuraavan maalin teki jälleen Suomi, kun Kumpulainen iski ottelun toisen maalinsa. Aron Kiviharju ja Kalle Kangas syöttivät osuman. Latvia teki vielä yhden kavennusmaalin ylivoimalla ja siitä vastasi Markuss Streikiss.

Suomen maalilla Visa Vedenpäälle kirjattiin lopulta 19 torjuntaa. Latvian maalilla aloitti Aksels Ozols, mutta hänen tilalleen päätöserään asteli Linards Feldbergs. Latvia-vahdit torjuivat yhteensä peräti 42 kiekkoa.

Näet ottelun maalikoosteen alta tai täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Suomi voittaa! Pikkuleijonat on tänään Latviaa parempi lukemin 5-2.

Tästä vielä kaikki ottelun maalit koosteen muodossa!

#U18 #Pikkuleijonat