Ensimmäiset kaksi pudotuspeliotteluaan hävinnyt New York Islanders tarjoili Carolina Hurricanesille historiallisen selkäsaunan sarjan kolmannessa ottelussa.

Islanders mätti ensimmäisessä kotiottelussaan kolmannen erän loppuun neljä maalia 2.18 minuutissa ja vei ottelun nimiinsä maalein 5-1. Kyseessä on samalla nopeimmat neljä maalia, jotka yksi joukkue on iskenyt NHL:n pudotuspelihistoriassa!

Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua ”poppareilta” seurannut Jesse Puljujärvi otti loukkaantuneen ja käsileikkauksen vuoksi ainakin Islanders-sarjan ajan sivussa olevan Teuvo Teräväisen paikan Hurricanesin kokoonpanossa. ”Puljun” pudotuspelidebyytti uudessa joukkueessaan ei sujunut toivotusti. Vain 9.15 minuuttia peliaikaa nelosketjun laidalla saaneen suomalaisen plusmiinus-saldo jäi kaksi pykälää pakkasen puolelle.

Hurricanesin ainoasta maalista vastasi sarjassa yhden ottelun jatkoerässä ratkaissut Jesper Fast.

Hurricanes johtaa sarjaa voitoin 2-1. Seuraava ottelu pelataan sekin New Yorkissa.