Tuntuuko siltä, että rahaa valuu liikaa erilaisten velkojen takaisinmaksuun? Olet ehkä ostanut tuotteita osamaksulla, maksanut ostoksia luottokortilla ja ottanut vielä kulutusluottojakin. Talouden hallinta voi olla vaikeaa, kun yrität muistaa eri maksupäiviä eri lainoillesi. On hankala pysyä selvillä siitä, onko jokainen maksuerä varmasti maksettu ajallaan, ja myös velan kokonaismäärä voi olla itsellekin arvoitus.

Jos sinulla on useita lainoja, voi talouden hallinta tuntua stressaavalta ja hankalalta. Erilaisten korkeakorkoisten lainojen ja luottokorttivelkojen lyhennykset saattavat vaatia paljon rahaa ja haukata ison osan kuukausibudjetista. Yhdistelylaina voi olla ratkaisu näihin ongelmiin.

Kun lainat yhdistetään, sinulle jää vain yksi, kilpailutettu laina. Yhdistelylainasta saa avun nopeasti, sillä rahat saa tilille jo yhden arkipäivän kuluessa. Kun olet saanut rahat pankkitilillesi, pääset heti maksamaan muut luotot pois.

Mikä yhdistelylaina on?

Yhdistelylainan idea on, että otat yhden edullisen lainan, joka kattaa kaikki muut pienet lainasi. Tällä isommalla lainalla, eli yhdistelylainalla, maksat sitten kaikki muut velat kerralla pois. Näin sinulle jää ainoastaan yksi, kilpailutettu, matalakorkoisempi laina.

Yhdistelylainalla voi yhdistää kaikki pienet lainat, kuten kulutusluotot, joustoluotot, pikalainat, luottokorttivelat ja osamaksut. Yhdistelylainan tarkoitus on sekä säästää rahaa että helpottaa talouden hallintaa. Kun vastuulla on vain yksi laina ja sen kuukausierät raha-asioihin liittyvä stressi vähenee.

Usein yksi isompi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä, joten voit säästää huomattavasti rahaa yhdistelylainan ansiosta. Myös hermot säästyvät, kun sinun ei tarvitse enää huolehtia useasta lainasta, vaan vastuullasi on vain yksi laina ja sen lyhennykset. Yhdistelylainan etu on se, että sen avulla voit yhdistää kaikki pienet luotot yhdeksi selkeäksi kokonaisuudeksi, jota on helpompi hallita ja jonka takaisinmaksu on selkeämpää.

Tavallisesti yhdistelylainalla maksetaan 5 – 15 pientä lainaa. Ei kuitenkaan ole rajoitteita sen suhteen, kuinka monta lainaa voidaan yhdistää. Niitä voi olla vaikka kolme tai kaksikymmentä. Ainoa rajoite koskee lainan kokoa. Nordic Bankin kautta yhdistelylainaa voi saada enintään 70 000 euroa.

Millaisissa tilanteissa yhdistelylainasta on hyötyä?

Lainojen yhdistäminen on hyödyllistä erityisesti silloin, kun sinulla on monta lainaa tai luottokorttivelkaa. Jos sinulla on esimerkiksi pikalainoja tai korkeakorkoisia kulutusluottoja, niiden takaisinmaksuun menee paljon rahaa joka kuukausi. Yhdistelylainan avulla voit säästää rahaa, sillä kilpailutetun yhdistelylainan korko on usein edullisempi kuin muiden lainojen korot yhteensä. Lisäksi yhdistelylainan takaisinmaksuaika voi olla pidempi, jolloin kuukausierät ovat pienempiä.

Jokaisen, jolla on useampi kuin yksi laina, kannattaisi tutustua yhdistelylainaan. Yleensä lainojen yhdistämisellä voi säästää huomattavia summia rahaa. Lainahakemuksen tekeminen ei velvoita mihinkään, joten voit huoletta tehdä hakemuksen ja tutustua saamiisi tarjouksiin.

Joskus käy niin, että pankki tarjoaa pienempää lainasummaa kuin mitä hait. Tällöin kaikkien lainojen yhdistäminen ei välttämättä onnistu heti. Tässäkin tilanteessa yhdistelylainasta saattaa silti olla hyötyä, sillä kaikkein kalleimmat luotot voidaan yhdistää ja näin saada säästöjä, vaikka lainoja edelleen onkin monta. Yhdistäminen aloitetaan kalliista lainoista, ja kun velan määrä on hieman pienentynyt, voidaan kaikkien loppujen lainojen yhdistämistä yrittää taas uudestaan.

Näin haet yhdistelylainaa

Yhdistelylainan hakeminen on helppoa. Voit etsiä sopivan lainantarjoajan helposti netissä Nordic Bankin lainavertailussa. Tavoitat yhdellä ilmaisella lainahakemuksella yli 30 luotonmyöntäjää, eli voit saada lukuisia yhdistelylainatarjouksia eri tahoilta. Palvelussamme kilpailutat lainat jopa 70 000 euroon saakka.

Yhdistelylainan hakeminen on näin helppoa:

  1. Täytä ilmainen lainahakemus.
  2. Vertaile lainatarjouksia.
  3. Valitse paras tarjous ja nosta rahat tilillesi.
  4. Maksa rahoilla vanhat lainat ja osamaksut pois.

Voit hakea lainaa joko yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan kanssa voit saada suuremman lainasumman sekä matalamman koron. Rinnakkaishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia huomattavasti. Siksi hakemus kannattaa tehdä yhdessä. Voitte yhdistää lainanne esimerkiksi puolisosi kanssa ja näin kantaa niistä vastuun yhdessä sekä säästää paljon rahaa. Rinnakkaishakijasta on hyötyä etenkin, jos kyseessä on suurempi summa tai jos päähakijalla on epäsäännölliset tai pienet tulot.

Pian hakemuksen lähettämisen jälkeen alat saada lainatarjouksia sähköpostiisi. Näet kaikki sinulle lähetetyt tarjoukset myös kirjautumalla verkkopalveluumme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä ominaisuus helpottaa lainojen vertailua entisestään, sillä näet nopeasti, missä tarjouksessa on matalin korko.