Pitkän uran Liigassa pelannut Juha-Pekka Hytönen on saanut valmennuspestin Sveitsistä. Hän aloittaa ensi kaudella HC Ajoien U20-joukkueen päävalmentajana.

41-vuotias Hytönen aloitti heti pelaajauransa jälkeen valmennusuransa. Hän toimi edelliset kaksi kautta JYPin U20-joukkueen apuvalmentajana. Lisäksi hän oli menneen kauden Pikkuleijonien apuvalmentajan pestissä.

Hytönen edusti Liiga-urallaan ainoastaan JYPiä. Hän pelasi seurassa 16 eri kauden aikana kaikkiaan 810 runkosarjaottelua (174+231=405) sekä 91 pudotuspeliä (18+30=48). Hän toimi yhdeksän kautta JYPin kapteenina ja voitti seurassa kaksi Suomen mestaruutta sekä CHL-mestaruuden.

Urallaan Hytönen pelasi myöskin KHL:ssä, Sveitsissä ja Itävallassa. Leijonissa hän pelasi neljät MM-kisat sekä yhdet alle 20- ja 18-vuotiaiden MM-kisat. Pikkuleijonissa hän voitti maailmanmestaruuden ja Nuorissa Leijonissa MM-hopeaa.

Hockey-Club Ajoie

@HC_Ajoie_off
𝐔𝐧 𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐮𝐫 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐧𝐞𝐥 𝐟𝐢𝐧𝐥𝐚𝐧𝐝𝐚𝐢𝐬 𝐩𝐨𝐮𝐫 𝐥𝐞 𝐇𝐂𝐀 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐲 🖋🇫🇮

👏 Le HC Ajoie a le plaisir et la fierté d’annoncer l’engagement de Juha-Pekka Hytönen, au poste d’entraîneur principal de l’équipe U20 du HCA Academy.