Tomi Lämsä, 43, korvaa Marko Virtasen Rauman Lukon pääkäskijänä.

Nuorten Leijonien päävalmentajana toimineen Lämsän Lukko-sopimus on voimassa vuoteen 2025 asti.

– Lukossa on tehty jo pitkään hyviä asioita: on ollut hyviä päävalmentajia ja seurajohdossa on hyviä ihmisiä, jotka ovat rakentaneet seuraa siihen suuntaan, että menestyminen on mahdollista. Ennen kaikkea haluan jatkaa tuota hyvin tehtyä työtä ja tuoda persoonaani sekä osaamistani mukaan, Lämsä kommentoi Lukon tiedotteessa.

Ennen Nuorten Leijonien pestiä Lämsä toimi KHL-seura Salavat Julajev Ufan valmennustiimissä viiden kauden ajan, joista kaksi viimeistä päävalmentajana. Liigassa hän on valmentanut Jokereita ja Pelicansia.

– KHL:ssa sain kokea äärimmäisen kovan kiekkoliigan työarkea ja U20-maajoukkueen mukana näin ja koin huipputason kansainvälistä lätkää. Sanoisin, että viime vuosien kokemuksista tulevat tällä hetkellä omaan peliajatteluun ne asiat, joihin jääkiekko on mielestäni kovaa vauhtia menossa. Sitä kautta ehkä voimme löytää kilpailuetua, mitä Liigassa ei välttämättä ole.

Lämsän apuvalmentajina toimivat Lukolle viime kaudesta tutut miehet: Erik Hämäläinen, Jarkko Kauvosaari sekä maalivahtivalmentajana Mikael Vuorio.