HIFK:n ruotsalaispuolustaja Victor Berglund, 23, suuntaa ensi kaudeksi Kärppiin. Oululaiset tiedottivat lauantaina Berglundin kaksivuotisesta sopimuksesta.

Berglund siirtyi viime lokakuussa HIFK:hon Boston Bruinsin AHL-joukkueesta. Ruotsalaispakki kirjasi HIFK:n riveissä runkosarjassa 29 ottelussa tehopisteet 2+18=20. Pudotuspeleissä mies summasi pisteet 0+4.

– Kärpät on iso seura, joka pyrkii aina olemaan Liigan kärkeä. Haluan olla osa sitä, ja uskon sopeutuvani hyvin joukkoon, sillä olen itsekin pohjoisen poikia. Kärpät saa minusta kiekollisen pakin, joka tykkää liikuttaa kiekkoa nopeasti ja liittyä mukaan hyökkäyksiin. Hyökkäyspään vahvuuksiani ovat ylivoima ja pelinluku, Berglund sanoi Kärppien tiedotteessa.

Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen odottaa Berglundista monipuolista vahvistusta oululaisten alakertaan.

– Berglund on hyvässä iässä oleva luisteluvoimainen pelaaja. Hän tuo peliin hyvää kiekon liikuttamista ja rightin kätisyydellään hyviä vaihtoehtoja erikoistilannepelaamiseen.