Ruotsin kiekkoliitto on möhlännyt pahemman kerran MM-joukkueensa kasassa. Euroopassa pelaavista isoista nimistä Lucas Wallmark, Linus Omark ja Anton Lander eivät lähde kisoihin.

Omark kertoo, että häntä ei edes ole kysytty kisajoukkueeseen. Lander oli olympialaisissa Ruotsin toiseksi paras pistemies, mutta häntäkään ei kelpuutettu kisoihin.

– Meillä oli hyvä keskustelu kauden päätteeksi. Mutta minulle sanottiin, että edelläni on muita pelaajia. Olisi ollut hienoa pelata MM-kisoissa, Lander kommentoi Aftonbladetille.

Wallmark oli Ruotsin paras maalintekijä olympialaisissa. Hänenkin kohdallaan kiekkoliitto kämmäsi.

– Olisin halunnut pelata MM-kisoissa. On aina hauskaa pukea maajoukkuepaita päälle ja edustaa maataan. Mutta sain pyynnön kaksi viikkoa sen jälkeen, kun olin pelannut viimeisen pelini, enkä kuullut mitään ennen sitä. Olin jo ehtinyt unohtaa MM-kisat ja tehdä muita suunnitelmia. Kun sain kyselyn Tre Kronorilta, ei ollut mitään selvää ilmoitusta MM-kisoista, vaan pelkästään harjoitusotteluista ennen kisoja. Silloin päätin, että tämä ei ole oikea aika, Wallmark paljastaa.

Wallmark takoi tällä kaudella Sveitsissä 50 otteluun 37 tehopistettä. Omark puolestaan iski Sveitsissä 52 matsiin 56 pistettä.