Isoja muutoksia tulevan kauden Liiga-miehistöönsä tekevä Oulun Kärpät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen kevään 2019 MM-kultaleijona Miika Koiviston kanssa.

Koivisto, 32, on tuore Ruotsin mestari. Konkaripuolustaja pelasi kuluvalla kaudella Växjö Lakersin riveissä 50 runkosarjaottelua (3+13=16) ja 17 pudotuspeliä (0+3). Puolustaja voitti Ruotsin mestaruuden nyt toista kertaa peräkkäin.

– Saadaan meille oululaisille tuttu, todellinen huippupuolustaja. Hänen uraansa kun tarkastelee, niin huomataan, että hän on voittanut useammassa eri paikassa, ja hänen mukanaan saadaankin lisää voittamisen kulttuuria arkeen. Hän näyttää hyvää esimerkkiä meidän nuoremmille pelaajille ja tuo oman iloisen persoonansa pukukoppiimme.

– Manu on kaiken kaikkiaan fiksu pelaaja, joka liikuttaa erinomaisesti kiekkoa ja pystyy pelaamaan kaikenlaisissa tilanteissa. Hienoa saada hänet takaisin Ouluun ja Kärppiin, kehitysjohtaja Lasse Kukkonen kommentoi seuran tiedotteessa.

Koivisto on edustanut Liigassa aiemmin Kärppien lisäksi KalPaa, Lukkoa ja Jukureita. Palkintokaapista löytyy myös SM-kulta edelliseltä Kärpät-visiitiltä keväältä 2018.