Leijonat kohtaa MM-kisojen alkulohkon toisessa ottelussaan Saksan. Suomi kaipaa kipeästi sarjapisteitä hävittyään avausottelun Yhdysvalloille maalein 1-4.

Helpolla voitto ei kuitenkaan ole tulossa. Saksalla on joukkueessaan useita kovia nimiä. Tässä artikkelissa nostamme esiin kolme Saksan joukkueen vaarallisinta pelaajaa.

Moritz Seider, puolustaja

22-vuotias Moritz Seider on koko turnauksen paras puolustaja. 193-senttiseltä järkäleeltä luonnistuu fyysinen peli mutta vaarallisimmillaan hän on hyökkäysalueella. Nämä ovat nuorukaiselle jo neljännet MM-kisat. 24 MM-ottelussa puolustaja on iskenyt tehot 4+10=14. NHL:n puolella Seider puolestaan nakutti tällä kaudella 82 matsiin tehot 5+37=42.

Leon Gawanke, puolustaja

Leon Gawanke on toinen nuori saksalainen tähtipuolustaja. Hän iski tällä kaudella AHL:ssä 68 otteluun hurjat tehot 20+25=45. Silti peliaikaa Winnipeg Jetsin NHL-joukkueessa ei herunut. Onkin iso yllätys, että esi kaudeksi Gawanken tasoinen puolustaja suuntaa Saksan pääsarjaan.

JJ Peterka, hyökkääjä

JJ Peterka pelasi juuri komean tulokaskauden Buffalo Sabresissa. Hyökkääjä nakutti 77 otteluun tehot 12+20=32. Hänelläkin on aiempaa kokemusta kansainvälisistä peleistä, mutta MM-kisoissa tehot ovat jääneet piippuun. Tänä vuonna asiaan saadaan varmasti muutosta.