Kapteeni isolla C-kirjaimella. Marko Anttila on kaikkea sitä, mitä Leijonkapteenilta vaaditaan. Jukka Jalosen luottopelaaja joutuu todistelemaan paikkaansa MM-kisoissa vuodesta toiseen vaikka näin ei pitäisi olla.

Kapteenia ei tule valita kevyin perustein. Tehtävä on C-kirjainta suurempi ja vaativampi, mutta mikä tekee juuri Anttilasta täysin oikean valinnan kyseiseen tehtävään?

Suuri kansa arvottaa pelaajissa monesti pistesarakkeisiin merkittyjä lukemia, eivätkä pidä neloskentässä pelaavaa usein pisteittäkin jäävää urheilijaa kovinkaan suuressa arvossa.

Lempäälän Jätti on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä alaketjujen työmyyrä. Viime vuosina maajoukkueessa edukseen esiintynyt Anttila tekee jäällä sitä mitä peli pyytää. Vahvan ja kurinalaisen alivoimapelaamisen lisäksi 203-senttinen Anttila pystyy viidellä viittä vastaankin kiekonriistoihin jo pitkän mailansakin ansiosta.

NHL:ssä tykkikauden pelannut Mikko Rantanen olisi voinut hyvin olla myös sopiva valinta Suomen kapteeniksi, mutta Jalonen on oikeutetusti päättänyt toisin, ja hyvä niin.

Anttila on pelillisten taitojensa lisäksi myös äärimmäisen kova johtaja, joka koppijohtajuutensa lisäksi pystyy ottamaan joukkueensa reppuselkään tiukan paikan tullen. MM-kisojen finaalin alla 38-vuotta täyttävä Anttila riistää ja raastaa sekä tappaa alivoimia. Perusduunarin töitä suurella intohimolla.

Näistä syistä koko kansan Mörkö kantaa oikeutetusti kapteenin merkkiä rinnassaan.

Niko Virolainen
Twitter: @orpmi